<geen titel opgegeven>

Arbeidsvoorwaarden: wat bieden wij jou?

Kom jij ons met jouw kennis en vaardigheden helpen de Brabantse maatschappelijke opgaven te verwezenlijken? Dan bieden wij jou een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden. En een deel daarvan kun je zelf samenstellen.

De belangrijkste voorwaarden op een rij:

  • Naast je salaris krijg je een Individueel Keuzebudget van circa 22% van je salaris.
  • Je krijgt 144 vakantie uren met de mogelijkheid om tot 180 uur erbij te kopen vanuit het Individueel Keuze Budget.
  • Een ontwikkelbudget van €5.000,- om te investeren in jezelf.
  • Pensioenopbouw via het ABP.
  • Volledige reiskostenvergoeding met het openbaar vervoer.

Van flexibele werktijden en hybride werken tot aan opleiding en Brabantse gezelligheid. Er zijn veel interessante secundaire arbeidsvoorwaarden. Hieronder vertellen we je er graag meer over.

Salaris

Je salaris is afhankelijk van de schaal die hoort bij jouw functie. Jouw werkervaring of specifieke kennis bepalen de hoogte van het salaris binnen de voor jou geldende schaal. Zolang je het maximum van je schaal nog niet hebt bereikt ontvang je jaarlijks een salarisverhoging van 3%.

Verlof

Bij een fulltime dienstverband krijg je 144 vakantie uren, met de mogelijkheid om tot 180 uur erbij te kopen vanuit het Individueel Keuze Budget.

Individueel Keuze Budget

Naast je salaris krijg je een Individueel Keuze Budget, dat noemen we ook wel IKB. De hoogte van je IKB is circa 22% van je salaris.

Je kunt dat zien als een persoonlijke spaarpot waarbij je zelf kunt kiezen waar je het aan wilt besteden. Zo kun je ervoor kiezen om het maandelijks uit te laten betalen. Of je kunt elke maand keuzes maken die het beste bij jouw persoonlijke situatie passen. Wil je het IKB inzetten om extra vakantiedagen te kopen? Dat kan! Bij een fulltime dienstverband kun je tot 180 uur erbij kopen.

Het IKB is opgebouwd uit vakantiegeld, eindejaarsuitkering, bijdrage levensloopregeling en bovenwettelijke vakantiedagen.

Persoonlijke Ontwikkeling

Je krijgt elke vijf jaar een Persoonlijk Ontwikkel Budget (POB) van €5.000,-. Daarmee investeer je in je eigen ontwikkeling. Je kunt dit budget bijvoorbeeld gebruiken voor je opleidingskosten, coaching, workshops, congressen of studieboeken. En dat zonder terugbetaalverplichting. Je ontvangt een POB bij een arbeidsovereenkomst van langer dan 6 maanden.

De BrabantAcademie is de interne opleidingsaanbieder voor alle medewerkers van de provincie Noord-Brabant. We hebben de ontwikkeling van ongeveer 1200 medewerkers hoog in het vaandel staan. Medewerkers in hun kracht zijn zelfbewuste professionals met de juiste kennis, kunde én houding. Daarom investeren wij in een leercultuur onder het motto 'leren door doen'. De BrabantAcademie biedt een divers aanbod aan leer- en ontwikkeltrajecten.

Ook samen met je leidinggevende werk je aan je ontwikkeling. Geen traditioneel jaargesprek, maar het goede gesprek. Tijdens het gesprek ligt de focus op jouw ontwikkeling en de manier waarop je leidinggevende jou kan ondersteunen. Ook feedback van jouw collega's helpt je verder. Zo werken we met elkaar aan vooruitgang.

Een goed pensioen

We hopen dat je nog een tijdje bij ons blijft maar een goed pensioen is belangrijk. Terwijl je bij ons werkt bouw je pensioen op bij het grootste pensioenfonds van Nederland, het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP). De provincie betaalt voor een groot deel mee aan jouw pensioenopbouw.

Laptop en telefoon

Zo lang je werkt voor de provincie krijgt je van ons een laptop, inclusief een tas of sleeve. Met de Choose Your Own - regeling mag je als medewerker een smartphone voor zakelijk gebruik aanvragen. Je kunt kiezen uit een toestel uit het basisassortiment of uit de CYO+, waarbij je een maandelijkse bijdrage betaalt. Dit bedrag wordt ingehouden op je salaris en geldt voor een periode van twee jaar.

Werk-leven balans

De provincie Noord-Brabant biedt ruime mogelijkheden voor parttime werken, verkorte werkweken en verlofregelingen zoals zwangerschaps- en ouderschapsverlof en een sabbatical. Hiermee kun je jouw carrière en je privéleven goed op elkaar laten aansluiten. Werken bij de provincie betekent ook ruimte voor een sociaal leven, je gezin of vrijwilligerswerk.

Je kunt werken op het provinciehuis in 's-Hertogenbosch, vanuit huis of ergens anders waar jij prettig werkt. Op het provinciehuis vind je verschillende type werkplekken. Individuele cockpits, belcellen, brainstorm ruimtes of een gewone werkplek in een ruimte met collega’s. Al onze vergaderruimtes zijn uitgerust met nieuwe audiovisuele apparatuur. Een hybride meeting? Geen probleem!

Geen lunch vanuit thuis meegenomen? In ons bedrijfsrestaurant haal je een heerlijke lunch of ontbijt. De chefs bereiden elke dag de lekkerste salades, broodjes en maaltijd voor je. Vegetarisch, vegan, zonder gluten? Geen probleem.

Ben je toe aan een kopje koffie of thee? Haal bij een van onze vele koffiecorners iets te drinken. Je treft er altijd wel een collega voor een praatje.

Reizen

We stimuleren milieuvriendelijke vormen van woon-werkverkeer. Je krijgt een NS Businesscard 2e klas voor je woon-werk en dienstreizen. Gebruik je een fiets? Je mag een goede fiets aanschaffen als je die voor woon-werk verkeer gebruikt. Je kunt ook een Amber auto (deelauto) of leenfiets gebruiken.

Brabantse gezelligheid

Werken bij de provincie, daar hoort natuurlijk ook Brabantse gezelligheid bij. Wij vinden het belangrijk dat we elkaar als collega's kennen en weten waarvoor we bij elkaar terecht kunnen. We organiseren jaarlijks allerlei activiteiten, zoals het carnavalsfeest, Sinterklaas met de kinderen, een kerstborrel, oudejaarsconference en een sportdag.

Personeelsvereniging 'Veur Mekoar' nog aanvullen voorbeeld activiteiten

Veur Mekaor is de personeelsvereniging van de provincie. Iedere medewerker kan deelnemen aan de activiteiten.

JongBrabant

JongBrabant is een netwerk speciaal voor alle medewerkers jonger dan 36 jaar. Er wordt kennis gedeeld, actuele onderwerpen besproken of gewoon gezellig geborreld. Dit zorgt voor een ideale mix tussen fun en functie.

Provinciale Sport- en ontspanningsclub

Voor ieder wat wils! Via onze sport- en ontspanningsclub kun je deelnemen aan bedrijfsfitness op het provinciehuis, zaalvoetbal, zwemmen of squash. Bespeel je een instrument? Dan vind je het misschien leuk om muziek te maken met de Torentoeters.

Verzekeringen

Als je werkt bij de provincie Noord-Brabant kun je bepaalde verzekeringen voordelig afsluiten.

Arbeidsongeschiktheid

Hoe regel je jouw inkomen als je ziek wordt? Of wil je er over een paar jaar een tijdje tussenuit? Of wil je straks minder gaan werken? Je hebt de mogelijkheid je collectief te verzekeren.

Ziektekostenverzekering

De provincie Noord-Brabant heeft contracten afgesloten met IZA, CZ en Menzis. Als medewerker bij de provincie ontvang je collectiviteitskorting als je je bij IZA of Menzis verzekert.

Introductieprogramma

We vinden het belangrijk dat nieuwe collega's goed van start gaan. Daarom organiseren we het introductieprogramma. Tijdens het introductieprogramma ontmoet je andere nieuwe collega’s en maak je kennis met onze organisatie en één van de directeuren. Het programma ondersteunt je in de eerste maanden van je nieuwe werk en maakt je wegwijs binnen onze organisatie. Het programma bestaat uit zes bijeenkomsten.

Naast het algemene introductieprogramma word je gekoppeld aan een buddy die je helpt je weg te vinden binnen de provincie Noord-Brabant. Ook staan jouw H-manager en programmamanager klaar om je inzicht te geven in de specifieke werkcontext en over onderwerpen die van belang zijn om je werk te kunnen doen.

Onze vacatures ontvangen? Registreer je dan!

Registreer jezelf en ontvang vacatures in je mailbox, houd overzicht over je sollicitaties en plaats je cv in onze kandidatenbank.