Achtergrondafbeelding Achtergrondafbeelding Achtergrondafbeelding Achtergrondafbeelding
Achtergrondafbeelding vacatures Achtergrondafbeelding stages Achtergrondafbeelding trainees Achtergrondafbeelding inhuur Achtergrondafbeelding over ons

Over ons

Brabant is een topregio op het gebied van kennis en innovatie waar het goed leven, wonen en werken is. Het bestuur van de provincie investeert in Brabant om ook in de toekomst deze toppositie te behouden en waar mogelijk te verbeteren.

Samen werken wij met ambitie aan maatschappelijke opgaven en voeren kerntaken uit die zich richten op ruimte, economie, milieu, mobiliteit en cultuur.

Dit beweegt Brabant

Zet je Brabantse hart open en geniet:

Werken voor Brabant

Ga jij voor resultaat, ben je ondernemend, heb je affiniteit met maatschappelijke vraagstukken en bovenal: werk je graag mee aan een nog beter Brabant? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat mag je van ons verwachten?

Werken bij de provincie Noord-Brabant betekent ruimte en ontwikkeling.

  • Werken bij de provincie betekent een leuke en afwisselende baan, waarbij je zowel zelfstandig als in teamverband werkt.
  • Goede arbeidsvoorwaarden en volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen door middel van het brede opleidingsaanbod dat we bieden.Iedere 5 jaar ontvang je een opleidingsbudget van €5000.
  • Bovenop je salaris ontvang je circa 22% IKB (Individueel Keuze Budget). Dat geld kun je vrij besteden, bijvoorbeeld aan extra verlofdagen of als aanvulling op je salaris.
  • De provincie biedt veel ruimte voor eigen initiatief en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Samen met partners werk je aan uiteenlopende opdrachten, in een complexe en uitdagende omgeving. Dit maakt dat geen dag hetzelfde is.
  • Flexibele werktijden en voorzieningen (tablet en smartphone), waardoor je de ruimte krijgt om plaats- en tijdonafhankelijk te werken (het nieuwe werken).
  • Wij vinden het belangrijk dat we elkaar als collega’s kennen en weten waarvoor we bij elkaar terecht kunnen. We organiseren jaarlijks allerlei activiteiten, zoals het carnavalsfeest, Sinterklaas met de kinderen, een kerstborrel, oudejaarsconference en een sportdag.
  • Ook hebben we bij de provincie een goed restaurant met een gezond voedselaanbod, waar je samen met je collega’s kunt lunchen. Daarnaast kun je gebruik maken van de diverse sportfaciliteiten.

Wat vragen wij van jou?

De provincie vindt het belangrijk een werkklimaat te creëren waarin iedereen het beste uit zichzelf kan halen. De provincie geeft medewerkers hiervoor alle ruimte, en verwacht daar uiteraard ook veel voor terug.

Bij de provincie werken mensen die groot denken en graag doen. Je denkt op strategisch niveau en tegelijkertijd vind je het leuk om naar een concreet resultaat toe te werken. Hierbij werk je samen met collega's, met andere overheden, bedrijven maar ook bewoners. Op lokaal, regionaal en zelfs landelijk niveau. Dat maakt het werk interessant en afwisselend.
Kortom: iedere dag weer zetten wij ons vol trots in voor een nog beter Brabant.