Achtergrondafbeelding Achtergrondafbeelding Achtergrondafbeelding Achtergrondafbeelding
Achtergrondafbeelding vacatures Achtergrondafbeelding stages Achtergrondafbeelding trainees Achtergrondafbeelding inhuur Achtergrondafbeelding over ons

Provincie Noord-Brabant best bestuurde decentrale overheid

Provincie Noord-Brabant best bestuurde decentrale overheid

Tijdens Kompas 2018, een evenement van vakblad Binnenlands Bestuur en onderzoeksbureau Necker van Naem, is de provincie Noord-Brabant verkozen tot best bestuurde decentrale overheid.

Een verraste algemeen directeur Marcel van Bijnen en commissaris van de Koning Wim van de Donk, zelf in 2017 uitgeroepen tot beste lokale bestuurder, namen de prijs in ontvangst. De commissaris van de Koning vond de nominatie en de verkiezing van de provincie een eer en een groot blijk van waardering voor de ambtelijke organisatie, Provinciale en Gedeputeerde Staten.

De voordracht komt tot stand op basis van polls onder bestuurders en vervolgens kan iedereen stemmen. "Deze provincie heeft niet alleen een sterke duurzaamheidsagenda maar staat hier ook daadwerkelijk voor! Zo heeft zij recent werk gemaakt van de aanpak van intensieve landbouw ter bescherming van de bodem- en luchtkwaliteit in de provincie en trok zij geld uit voor het stimuleren van zonnepanelen in diverse gemeenten. En dat was niet eenvoudig want de belangen lopen op dit gebied sterk uiteen. Toch wordt over de provincie gezegd dat zij ‘klaar staat voor alle inwoners en gemeenten echt ondersteunt’, aldus één van de respondenten. Niet het minste compliment!" aldus de nominatie.

Nieuwsarchief

2018 (6)