Achtergrondafbeelding Achtergrondafbeelding Achtergrondafbeelding Achtergrondafbeelding
Achtergrondafbeelding vacatures Achtergrondafbeelding stages Achtergrondafbeelding trainees Achtergrondafbeelding inhuur Achtergrondafbeelding over ons

Maak kennis met ons

Bregje Lankveld

Programmasecretaris organisatieontwikkeling

Aad Scheffer

Relatiemanager

Kees-Jan Langeberg

Inspecteur beheer en onderhoud

Bregje Lankveld

Programmasecretaris organisatieontwikkeling

Het motto ‘leren door doen’ staat hier dan ook hoog in het vaandel.

Ruim een jaar geleden heb ik het traineeship ‘De Toekomst van Brabant’ afgerond. In het traineeship heb ik drie opdrachten gedaan voor gemeenten in Brabant. Dit gaf mij de bevestiging dat ik voor de overheid wilde blijven werken. Ook al ben ik van origine geen Brabander toch wil ik mij blijven inzetten om Brabant nog een stukje mooier te maken. Waar kan dat beter dan bij de provincie Noord-Brabant! Bij de provincie werken collega’s die trots zijn op Brabant en elke dag vol passie werken aan complexe en uitdagende maatschappelijke vraagstukken om echt impact realiseren. Het geeft enorm veel energie om daar een onderdeel van te mogen zijn.
 
Een jaar geleden kreeg ik de kans mij in te zetten voor deze prachtorganisatie. De maatschappij verandert in een razend tempo en als overheidsorganisatie worden wij uitgedaagd om hier in mee te bewegen en in te spelen op deze continue verandering. Samen met mijn team sta ik voor de uitdaging om onze organisatie hierop toe te rusten en andere collega’s te helpen om daar stappen in te zetten. Ik krijg veel vertrouwen en verantwoordelijkheid van mijn leidinggevende en pak de kansen aan die voorbij komen.
 
De provincie is daarnaast een ontzettend fijne werkgever. Ik word uitgedaagd om mezelf verder te ontwikkelen en krijgt ruimte om mijn talenten verder te ontdekken door nieuwe klussen op te pakken, te experimenteren en natuurlijk te leren van fouten. Het motto ‘leren door doen’ staat hier dan ook hoog in het vaandel. Zo ontdek ik waar ik goed in ben en kan ik doorgroeien binnen de organisatie. Dat is ontzettend fijn. Daarbij krijg je de mogelijkheid om een opleiding of training te volgen om je kennis over een bepaald onderwerp op peil te houden of aan je competenties te werken. Op dit moment volg ik een masterclass Succesvol Veranderen, ontzettend interessant! Wat wil je nog meer?!

Aad Scheffer

Relatiemanager

Dat doen waar je talenten en interesses liggen.

Als net afgestudeerde op het gebied van integraal waterbeheer, met een passie voor natuur en milieu en gedreven om daar echt iets aan bij te dragen, kreeg ik de kans om bij de provincie te gaan werken. Ik viel met mijn neus in de boter want destijds kreeg de provincie de opdracht van het Rijk om nieuw waterbeleid te maken en te zorgen voor uitvoering samen met de waterschappen. Zo stonden we bijvoorbeeld voor de opgave om veel vroeger rechtgetrokken beken weer te laten kronkelen en de waterkwaliteit te verbeteren. Jarenlang ben ik met veel plezier op het gebied van water bezig geweest. Door de jaren heen werd het werken voor water bij de provincie steeds breder. Integraal waterbeheer betekende, niet alleen maar met water bezig zijn, maar “kropen we steeds verder de oever op’’ en bewoog mijn werkgebied zich ook richting ruimtelijke ordening. Waar ik trots op ben is dat we toen samen met de waterschappen en andere partijen de watertoets in Brabant hebben ingevoerd. Een instrument om invloed uit te kunnen oefenen op het beleid en de besluiten van de ruimtelijke ordening. In dit project kwam voor mij alle ervaring bij elkaar die ik in de jaren daarvoor had opgedaan.
 
Door dit project met de waterschappen kwam ik er achter dat ik pionieren en samenwerken met ‘buiten’ heel leuk maar ook zeer belangrijk vind. Toen ik de kans kreeg om als relatiemanager aan de slag te gaan heb ik dat met beide handen aangegrepen. In mijn huidige functie heb ik de taak om gemeenten en de provincie met elkaar te verbinden en het netwerk te kennen, met als doel de opgaven van Brabant te realiseren. Dit doe ik nog altijd met veel plezier.
 
Tijdens mijn ervaringen met samenwerken met andere partijen ontdekte ik hoe belangrijk de menselijke factor is. Het verbinden van mensen is een vak op zich. Vanuit die interesse heb ik de mogelijkheid gekregen om mijzelf, naast mijn rol als relatiemanager, als trainer Insights Discovery te ontwikkelen. Als trainer en begeleider van teams kan ik mensen helpen meer inzicht in zich zelf te krijgen, waarmee ze beter in verbinding kunnen komen met elkaar. Zo kijken we naar de voorkeursstijlen die iemand heeft, hoe dit van invloed is op het samenwerken en het behalen van resultaten.
 
En om het plaatje compleet te maken, werk ik ook in het programma Veerkrachtig bestuur, met als doel de samenwerking tussen gemeenten te vergroten. Met dit mandje vol verschillende taken en klussen, heb ik een afwisselende baan met veel variatie.
 
Wat mij vooral aanspreekt bij het werken voor de provincie Noord-Brabant, is dat je de mogelijkheid hebt om verschillende klussen op te pakken. Dat doen waar je talenten en interesses liggen en waar je dus energie van krijgt.

Kees-Jan Langeberg

Inspecteur beheer en onderhoud

Uitdagend en verantwoordelijk werk waarbij je ook nog eens op vele prachtige plaatsen in onze provincie komt.

Na 11 jaar bij de politie gewerkt te hebben en enkele jaren een rijschool te hebben gehad kwam ik anderhalf jaar geleden een vacature tegen van de provincie Noord-Brabant. Ik twijfelde geen moment en solliciteerde. Een maand later reed ik rond in een pick-up van de provincie.
 
Door de economische groei wordt het steeds drukker op ons provinciale wegennet. Automobilisten, vrachtvervoer, scholieren op de fiets maar ook het openbaar busvervoer zoeken dagelijks hun weg in het verkeer. Om de verkeersveiligheid, doorstroming en leefbaarheid te garanderen ben ik samen met mijn collega’s 24 uur per dag, zeven dagen per week in touw.
 
Met al die voertuigbewegingen gaat er helaas zo nu en dan iets mis. Iedereen heeft weleens een situatie meegemaakt waarbij politie, ambulance of brandweer druk aan de slag waren om hulp te bieden. Ook wij komen op die momenten in actie. De plaats van het ongeval wordt beveiligd zodat de hulpdiensten ongestoord hun werk kunnen doen. In overleg met de Verkeerscentrale regelen we omleidingsroutes en na afloop van het incident hebben we de aannemer klaarstaan om de weg weer schoon te maken en schade te herstellen. Om dit werk goed en efficiënt te kunnen doen werken wij volgens de principes van Incident Management (IM), een landelijk samenwerkingsverband van de diverse betrokken diensten. IM is hiermee een van de meest waardevolle vormen van verkeersmanagement.
 
Naast incidenten zijn er ook geregeld werkzaamheden en evenementen op en rondom de provinciale weg. Hiervoor gelden strenge veiligheidseisen. Wij controleren of de diverse partijen zich hieraan houden en grijpen in wanneer dit nodig is.
 
Tenslotte zijn wij de oren en ogen voor onze collega’s op het provinciehuis. Wij werken samen met verkeerskundigen, contractmanagers en juridisch adviseurs om praktijksituaties in beeld te brengen of beleid verder naar buiten toe uit te dragen.
 
Mijn coördinator zegt altijd: “Jij hebt het mooiste baantje van de provincie.” Dat ben ik volledig met hem eens. Uitdagend en verantwoordelijk werk waarbij je ook nog eens op vele prachtige plaatsen in onze provincie komt. Daarnaast heb ik ook nog de mogelijkheid gekregen om een HBO-studie te volgen. Dat biedt mij fantastische mogelijkheden om in de toekomst door te groeien. Spijt van mijn keuze? Geen moment! 

Teun Meulepas

Projectleider duurzame energie

Kübra Yapar

Gastvrouw en telefoniste Brabantloket

Teun Meulepas

Projectleider duurzame energie

Het feit dat de provincie me de ruimte gaf toont aan dat het een prima werkgever is.

“Ik wil hier graag komen werken”, zei ik tegen Loet (mijn directeur), “maar na een half jaar werken wil ik eigenlijk een half jaar weg, ik heb namelijk zelf een groot project opgezet en wil dit succesvol maken.” Ik vertelde hem dat ik de wereld over ging fietsen om jongeren te betrekken bij een grote beslissing van de Verenigde Naties over de doelen voor de komende 15 jaar ‘’Sustainable Development Goals’’ (SDG’s). Hij antwoordde: “Ik denk dat je wijzer terugkomt, maar ik hoop wel dat je terugkomt.” Aan die afspraak heb ik me gehouden en na een ontzettend gaaf en indrukwekkend halfjaar ben ik nu alweer ruim twee jaar met veel plezier werkzaam als projectleider duurzame energie. Binnenkort ga ik me naast dit onderwerp bezighouden met circulaire economie. Ook al zo’n mooi en belangrijk onderwerp. Het feit dat de provincie me de ruimte gaf om dit te ondernemen, toont naar mijn mening aan dat het een prima werkgever is. Op dit moment schrijf ik de energieprogramma’s van de provincie en werk ik zelf aan een aantal concrete projecten. Eén daarvan is het opzetten van de Brabantse Energie Alliantie, een club van belangrijke partijen in Brabant die, naar mijn mening, samen de energietransitie moeten gaan dragen. Als overheid hebben we namelijk een hele belangrijke, maar beperkte rol. Mijn werk wordt gewaardeerd en mijn leidinggevende nomineerde me dit jaar zelfs voor Jonge Ambtenaar van het Jaar in Nederland. Tot mijn grote verbazing werd ik het ook nog. Het bracht mij een prachtig jaar en de verkiezing biedt mooie carrière- kansen, ook in het bedrijfsleven. Wellicht maak ik die overstap nog wel eens. Ik hoop dat meer jonge mensen uit het bedrijfsleven eens de overstap naar de overheid maken. Het werk is soms zó complex bij een overheid; heel veel gaver krijg je het niet hoor!

Kübra Yapar

Gastvrouw en telefoniste Brabantloket

Hier mogen werken is meer dan de moeite waard!

Via een zogenaamde beroepsbegeleidende leerweg (BBL-opleiding) ben ik bij de provincie begonnen als medewerker van het Brabantloket. Deze opleiding duurde een jaar. Na dat eerste jaar bleek er behoefte te zijn aan capaciteitsuitbreiding. Omdat men tevreden was met mijn taakuitvoering heeft de provincie mij de afgelopen twee jaar ingehuurd via Tempo – Team Payrolling. Ik ben nog steeds heel blij dat ik deze kans gekregen heb. Mijn functie vind ik boeiend en uitdagend. Ik kom elke dag met plezier naar mijn werk.
 
Toen ik voor het eerst voor een sollicitatiegesprek het provinciehuis binnenliep dacht ik, “Jeetje waar ben ik beland’’? Ik vond het gebouw groot, grijs en koud. Ik vroeg mij af of dit wel de juiste keuze was. Ik werd echter hartelijk en persoonlijk ontvangen. Dat gaf mij meteen een opgelucht gevoel. Na een goed gesprek met Ayfer Sahin (Teamleider van het Brabantloket) en een korte kennismaking met Theo van Oerle (mijn H-manager) kon ik snel beginnen. Ik had hier als BBL’er wel gesolliciteerd om stage te lopen maar wist eigenlijk nog niet de Provincie deed. Mijn vraag was dan ook: Wat doen ze hier allemaal? Nu ik hier langer in dienst ben weet ik meer over de organisatie. Mijn collega’s hebben mij goed op weg geholpen en ik heb intussen veel opgestoken en geleerd. Ik heb een goed stagetraject met een intensieve inwerkperiode gehad. Wat is de Provincie toch een grote organisatie, wat een hoop mensen werkt hier! Maar het is vooral en leuke organisatie om voor te mogen werken. Mocht je ooit uitgenodigd worden voor een sollicitatie gesprek, grijp dan deze kans met beide handen aan. Hier mogen werken is meer dan de moeite waard!
 
Werken bij Brabantloket is super leuk. Het is een afwisselende baan. Dat geldt zowel voor de Receptie/Koffiebar als voor de telefooncentrale. Wij zijn eigenlijk de externe dienstverlening van het provinciehuis. Je moet hier veel kennis opgebouwd hebben om de gasten goed en snel te kunnen helpen. Ik ben mij er ook altijd van bewust dat ik voor een bezoeker vaak het eerste gezicht van de Provincie ben.