Achtergrondafbeelding Achtergrondafbeelding Achtergrondafbeelding Achtergrondafbeelding
Achtergrondafbeelding vacatures Achtergrondafbeelding stages Achtergrondafbeelding trainees Achtergrondafbeelding inhuur Achtergrondafbeelding over ons

Samenwerking tussen de provincie Noord-Brabant en JINC

Samenwerking tussen de provincie Noord-Brabant en JINC

JINC helpt jongeren van 8 tot en met 16 jaar op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt: door beroepsoriëntatie op de werkvloer, het aanleren van (sociale) vaardigheden en het aanbieden van workshops over ondernemerschap

JINC vindt dat elk kind een eerlijke kans verdient op de arbeidsmarkt, ook als het opgroeit in een omgeving met minder voorbeelden en rolmodellen om zich aan op te trekken.

 

JINC is een non-profit organisatie die grotendeels wordt gefinancierd door het bedrijfsleven. Zo’n 1.000 bedrijven dragen (financieel) bij om de organisatie van de projecten mogelijk te maken en stellen hun medewerkers beschikbaar als vrijwilliger, bijvoorbeeld als trainer of als coach. De ervaring is dat zowel de professionals als de jongeren hierdoor worden geïnspecteerd.

 

Voor onze provincie is meedoen met JINC leuk en leerzaam. Jongeren krijgen meer kansen; ook als zij opgroeien in een omgeving waar dat minder vanzelfsprekend is. Met de projecten van JINC ervaren jaarlijks zo’n 43.000 basisschool- en vmbo-leerlingen hoe het 'werkt' op de arbeidsmarkt.

 

De provincie Noord-Brabant is partner van JINC en betrokken bij:

De Baas van Morgen: Geen betere manier om kinderen te inspireren het beste uit zichzelf te halen dan door ze een dag de touwtjes in handen te geven. JINC-project Baas van Morgen biedt die kans jaarlijks aan ruim 200 scholieren uit wijken met een sociaaleconomische achterstand.
Daarnaast dragen wij bij door  Bliksemstages te organiseren (ongeveer 10 x per jaar), waarbij basisschoolkinderen en VMBO’ers een kijkje komen nemen in het provinciehuis en daarbij kennis kunnen maken met wat we hier zoal doen.
Ook melden collega's zich als vrijwilliger aan als sollicitatietrainer en carrièrecoach.

Nieuwsarchief

2018 (6)